ყოველწლიურად აშშ-ში 150 000 ტონა კვერცხის ნაჭუჭი გროვდება. სპეციალისტები გვირჩევენ არ გადავყაროთ ის. რაში შეიძლება გამოგვადგეს კვერცხის ნაჭუჭი?
კვერცხის ნაჭუჭის ნაგავში გადაგდების ნაცვლად, ხომ არ სჯობს, რომ ის ვჭამოთ?
კვერცხის ნაჭუჭი კალციუმის წყაროს წარმოადგენს, ის 95%-ით კალციუმის კარბონატისგან შედგება.
👉 კვალიფიციური მომზადება - ყველა საგანი ერთ სივრცეში
ერთი კვერცხის ნაჭუჭი დაახლოებით 2 გრამ კალციუმს შეიცავს, რაც დღიურ რეკომენდირებულ ნორმას 2-4-ჯერ აღემატება.მაგრამ არ დაიწყოთ კვერცხის ნაჭუჭის უმად ჭამა.რა განსხვავებაა თეთრ და ყავისფერ კვერცხებს შორის?
პირველ რიგში საჭიროა, მოხარშოთ კვერცხის ნაჭუჭს, რათა გაანადგუროთ ყველა პოტენციური ბაქტერია. შემდეგ "გამოაცხვეთ" ის 10-15 წუთის მანძილზე დაახლოებით 93 გრადუსზე და წვრილ ფხვნილად ქცევისმდგომარეობამდე დააქუცმაცეთ.
👉 კვალიფიციური მომზადება - ყველა საგანი ერთ სივრცეში
ფხვნილი, რომელსაც ამასობაში მიიღებთ, კალციუმის კარგი წყარო იქნება. ის ძალიან სასარგებლოა ქალებისთვის ოსტეოპოროზის სამკურნალოდ.
კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილი შეიძლება გამოიყენოთ პიცის ცომის, პურის ან სპაგეტის მომზადების დროს.
მაგრამ ფრთხილად იყავით: ჭარბი ოდენობით კალციუმი საფრთხეს უქმნის ჯანმრთელობას.
საშუალოდ ადამიანს დღეში მხოლოდ 1 გრამი კალციუმი სჭირდება.
allnews.ge
No comments:
Post a Comment