რაციონიდან წითელი ხორცის ამოღება კუჭის კიბოთი დაავადების რიკს მნიშვნელოვნად ამცირებს. ასეთ დასკვნამდე ბრიტანელი მეცნიერები მივიდნენ. მათ კვლევაზე MedicalXpress-ი წერს.
ექსპერიმენტის ფარგლებში სპეციალისტებმა კვების ჩვევების შესახებ 32 000 ბრიტანელი ქალის მონაცემები შეისწავლეს, რომლებიც ექიმების დაკვირვების ქვეშ 17 წელი იყვნენ.
მათგან 355-ს მსხვილი ნაწლავის კიბო აღმოჩნდა, 119 ქალს კი სწორი ნაწლავის სიმსივნე დაუდგინეს.
სპეციალისტების თქმით, კიბოთი დაავადების რისკი თითქმის 35-ჯერ ნაკლები იყო იმ ქალებში, რომლებიც უპირატესობას თეთრ ხორცს ან თევზს ანიჭებდნენ.
imedinews.ge
No comments:
Post a Comment